Mikko

Olen Mikko Panula, 39-vuotias perheenisä, ohjelmistosuunnittelija ja kuntourheilija Seinäjoelta. Parhaimpana saavutuksenani liikunnan saralla pidän sitä, että olen saanut urheilla suuremmitta vammoitta koko elämäni. Lisäksi olen pysynyt terveenä ja sairastun esim. flunssaan hyvin harvoin.

Pelasin aikuisiälle asti pesäpalloa aktiivisesti. Lisäksi harrastin vaihtelevasti monenlaista liikuntaa. Kestävyysliikunta tuli mukaan vasta kolmekymppisenä, kun kaveri houkutteli mukaan samantien täysmaratonille. En heti ”jäänyt koukkuun” vaan juoksentelin ”projektimaisesti” maratonin vuodessa, ja muuna aikana lähinnä pelasin sählyä tai maastopyöräilin. Polkujuoksun löysin muutama vuosi sitten Kolilta Vaarojen Maratonilla, ja sen myötä ovat matkat vain pidentyneet. Nuoruuden pesäpallon pikajuoksutreenit ovat vaihtuneet ultrajuoksutreeneihin.

Tavoitteenani on haastaa itseni fyysisesti ja liikkua huikeissa luontomaisemissa. Ensi kesälle on tiedossa kaksi pidempää reissua: Lavaredo Ultra Trail Italian Cortina D’Ampezzossa sekä todennäköisesti Kaldoaivi Ultra Trail Utsjoella. Jos rahkeet riittävät, haluaisin kokea myös 100+ mailin matkoja. Haaveissa siintävät ainakin Ultra Trail du Mont Blanc ja Western States Endurance Run USA:ssa.

Harjoittelen nykyään noin 5-10 tuntia viikossa. Työn, perheen ja harjoittelun yhteensovittamisessa on kyllä haasteita, mutta onneksi työ on joustavaa ja olen aamuvirkku.

Haluaisin kannustaa ihmisiä haastamaan itsensä asettamaan tavoitteita. Sellaisia tavoitteita, jotka ensi kuulemalla ovat liian vaativia. Valmentajan avustuksella matka niihin voidaan jakaa sopiviin välitavoitteisiin, jotka onnistuessaan luovat uskoa päätavoitteen saavuttamiseen ja lisäävät motivaatiota!

Itse olen Maijan valmennuksessa saanut treenattua minimiajankäytöllä tehokkaasti ja vaihtelevasti. Itsenäisesti harjoitellen olisi treenaamiseni varmuudella tasapaksumpaa ja myös vähäisempää.

Kiitokset Maijalle!
Matka jatkuu… 

– Mikko Panula 

Facebook
Twitter
LinkedIn